Fasole batuta

de Ubulika in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 8173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune.

Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa ,condimentam dupa gust ,punem foaia de dafin si bulionul.Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si pasam fasolea (sau o mixam) cu cateii de usturoi si 2 linguri de ulei.Potrivim de sare.Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Servim cu ceapa prajita si ornam cu patrunjel.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

bubulina44 1

20.03.2012, 10:49

perfecta pentru post, trebuie sa fac si eu zilele astea

Ubulika 1

21.03.2012, 08:20

si eu vreau sa bag o tura

CretuValentina 1

05.06.2019, 17:34

buna rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole rosie si porumb, reteta de post